division street

This unique home is the poster child of adaptive reuse.  Starting with a building that intermingled three structures from different periods over the last century, Emerick Architects crafted a strategy to reuse the structure, adding a penthouse and a roof garden creating an urban oasis and a highly energy-efficient home.  With almost 2000 square feet of solar arrays, this project is practically off-the-grid.  Marrying practicality with craftsmanship, almost everything for this project was handmade locally from raw materials by Portland artisans including cabinetry, steel work, railings, doors, stairs, lighting fixtures, stucco and plaster.

featured in

The New York Times

Portland Monthly Design Annual

Remodelista

Live Simply

Awards

IIDA/IDEA Award - Best of Category

IIDA/IDEA Award - People's Choice